вівторок, 20 лютого 2024 р.

 Стрес: прості рішення для втомлених батьків

Стрес супроводжує щоденне життя людини. Ми постійно перебуваємо під його впливом. Коли ми переживаємо стрес, ми можемо втрачати відчуття власного тіла — це називається тілесною депривацією. Дорослі можуть відчувати брак сил і бажання грати з дитиною. Це нормально і зовсім не означає, що хтось є поганою мамою чи батьком. Тож бібліотекарі КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради підготували та презентували практичні рекомендації у подоланні стресу для батьків та дітей під час бесіди-тренінгу «Стрес: прості рішення для втомлених батьків».

Найпростіший спосіб встановити контакт з дитиною, дати опору її тілу та вивести зі стану зціпеніння – це гра. Для подолання тривожності та настороженості учасникам було запропоновано рухливі ігри для подолання стресу: «Візуалізація приємних образів», «Некомфортні ситуації», «Улюблене хобі». Щоб зняти напругу, опанувати емоції, батьки можуть робити такі вправи разом з дітьми вдома, в садочку, в укритті чи в будь-якому іншому місці.
На відділі абонементу книгозбірні діє книжкова виставка «Допоможіть дитині пережити стрес». На ній представлені матеріали з психології, які допоможуть подолати стрес, не замикатися у собі й не замовчувати проблеми, про те, що таке стрес, як стресові ситуації впливають на організм людини та що потрібно робити для подолання стресів та відновлення рівноваги.
Позитивне батьківство – це умова взаємодії між батьками і дітьми. Головне – допомагати один одному! Разом переможемо!

Немає коментарів:

Дописати коментар