пʼятницю, 23 лютого 2024 р.

 Мови нашої слова, наче музика жива


Ми живемо у вільній і незалежній країні й розмовляємо рідною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна й щира, як і душа українського народу. Щороку 21 лютого Україна відзначає чудове свято – Міжнародний день рідної мови.
З нагоди цього свята працівники центральної бібліотеки разом з учнями комунального закладу «Олександрівський ліцей №1» здійснили невеликий екскурс в історію української мови. Мандрівники вирушили в похід за знаннями до Країни мовних цікавинок під час мовознавчого гравікону «Мови нашої слова, наче музика жива».
А потім? А потім вся увага була прикута до перемоги в конкурсах та вікторинах за звання кращого знавця рідної мови. Велике захоплення в учасників заходу викликали конкурси: «Словникова скриня», «Продовж прислів’я», «Скоромовки». Заінтригувала всіх мовна гра «Українська мова – мудрості криниця». Весело й активно відповідали на запитання вікторини «Кращий знавець української мови».

Продовжувався гравікон літературними іграми: «Розсипані літери», «Зашифроване слово», «Виправ помилку».
Час пролетів швидко за відгадуванням ребусів, загадок, кросвордів. З гордістю читали вірші українських поетів, обговорювали цікаві факти про мову, створили вінок зі стрічок з висловами про рідну мову. Захід пройшов цікаво та динамічно, а головне – звучала рідна, барвиста українська мова у імпровізаціях та відповідях.
Учасники щиро привітали один одного із чудовим святом рідної мови і довели, що володіти українською мовою – модно та стильно, і продемонстрували це у флешмобі «Наша мова калинова».

Немає коментарів:

Дописати коментар