пʼятниця, 2 лютого 2024 р.

 БЕЗПЕКА ДИТИНИ - СПОКІЙ РОДИНИ


#Спільно
Благодійний фонд «Безпечне майбутнє»
Після початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну питання безпеки дітей вийшло на зовсім інший рівень. Зараз воєнні виклики й ризики — частина нашого життя, і ми маємо бути готові захистити себе та дітей. Цій темі було присвячене чергове засідання батьківського клубу «Родинне коло». Для учасників клубу комунального закладу «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради бібліотекарі підготували калейдоскоп порад «Правила поведінки вдома та на вулиці під час війни».
Під час заходу обговорювались питання щодо актуальних ризиків в реальному житті (повітряні тривоги, артобстріли, ситуація, коли дитина загубилась під час евакуації чи виїзду, вибухонебезпечні предмети на вулиці, руйнування будинків чи стрілянина на вулиці); контактів, куди звертатися по допомогу та інше.

За допомогою інтерактивної вікторини-гри «(Не) безпека в час війни» учасники нагадали загальні рекомендації поводження себе на природі, під час туристичних походів, прогулянок з тваринами, пікніків (якщо територія місця вашого проживання прикордонна або була в окупації, то краще утримуватися від прогулянок парками та лісами без офіційних підтверджень безпеки від офіційної влади.
Пізнавальна гра «Поведінка на час небезпеки та сигналів тривоги» активізувала учасників, адже вони добре знають ці правила та легко впоралися із завданнями.
Також, переглянули відеоролики: «Правила поведінки вдома та на вулиці під час воєнного стану» та «Безпечна поведінка дітей під час війни».

Немає коментарів:

Дописати коментар