понеділок, 22 квітня 2024 р.

 


В час духовного відродження України, значно збільшився інтерес читачів до її історичного минулого, зростає роль краєзнавства, зокрема його культурно-мистецьких, літературних напрямків. Саме бібліотека формує особистість на ґрунті історії, культури, традицій народу. Одним із пріоритетних напрямків роботи бібліотеки є краєзнавча робота. В комунальному закладі «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради відбулася зустріч з читачами на тему «Обрії рідного краю».

Бібліотекарі розповіли гостям про те, як змінювалось селище, які постаті, події, настрої, ідеї карбували історію нашого краю. Присутні здійснили віртуальну мандрівку «Олександрівка з висоти пташиного польоту». Також проведено огляд літератури «Мій рідний край, це серця рідна пристань».

На відділі абонементу книгозбірні презентується книжкова виставка «Чарівні обрії Олександрівщини», на якій представлено літературу про рідний край та її талановитих людей, які примножували честь і славу Олександрівщини.
І хоч би де ми не перебували, куди б не пролягли наші нелегкі життєві дороги, ми завжди, хоча б у думках, повертаємось до рідних місць. Та, щоб по-справжньому любити свій рідний край, його треба добре знати. Тож, запрошуємо до нашої бібліотеки на знайомство з джерелами краєзнавчої літератури, адже по-справжньому щасливою є та людина, котра знає і шанує своє коріння.

Немає коментарів:

Дописати коментар