четвер, 25 квітня 2024 р.


Чорнобиль – довгий слід трагедії

В історії нашого народу чимало трагічних подій, спогад про які наповнює серце  болем. Одна з них — 26 квітня 1986 року, коли посеред ночі над Поліссям здійнявся в небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Чорнобиль і досі є незагоєною раною.


Це невимовне горе забрало життя багатьох людей, завдало шкоди здоров’ю мільйонів українців. Наслідки ще багато років відчуватимуть на собі майбутні покоління. Чорнобиль вважається найжахливішою катастрофою в історії людства.

До 38-річчя від дня аварії на Чорнобильській атомній електростанці в КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради підготовлена книжкова виставка-спомин  «Чорнобиль – довгий слід трагедії».  На виставці користувачам  представлено літературу,  в якій  детально описуються події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу та спроби їх подолання, питання енергетичної безпеки та використання альтернативної енергетики. 

Які висновки має зробити людство з чорнобильської трагедії? Перш за все, це проявляти відповідальність, адже «мирний атом» виявився вже й не таким «мирним» і безпечним, а, отже, має бути підконтрольний людині з усіма можливими наслідками і бути технологічно прогнозованим. Таке питання ставиться в деяких публікаціях, що представлені на виставці.

Немає коментарів:

Дописати коментар