пʼятниця, 26 квітня 2024 р.

 

Свої Чорнобиль має кольори: весна і сонце – до, і горе - після

Чорнобиль… Сьогодні це слово знає увесь світ. Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок. Важким колесом «прокотилася» Україною аварія на Чорнобильській атомній станції.

І зараз, коли Україна потерпає від російського вторгнення, коли агресор свідомо руйнує екосистему країни та загрожує екологічною катастрофою всьому світу, наші захисники віддають життя, щоб жахлива трагедія 86-року не повторилася. Їхній подвиг буде назавжди записаний у літопис людської мужності й навічно залишиться в пам’яті українського народу.

Історичний репортаж «Свої Чорнобиль має кольори: весна і сонце – до, і горе – після» зі старшокласниками КЗ «Олександрівський ліцей №1» провели працівники КЗ «Центральна бібліотека» Олеександрівської селищної ради спільно з шкільним бібліотекарем.  Організатори розповіли молоді про трагічні події атомного лиха, відтворили за допомогою мультимедійних технологій сторінки історії далекого 1986 року, розповіли про тих героїв, які в умовах смертельного радіоактивного опромінення працювали над подоланням ядерної стихії.

Були зачитані вірші про Чорнобильську трагедію, вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.

Доповнив захід перегляд документальних фільмів про невідомі сторінки Чорнобильської катастрофи «Мужність та біль Чорнобиля», «Поліські тенета».

 

У ході майстер-класу учні виготовили паперових білих журавлів, які символізують відродження та любов до рідної землі.

До уваги школярам представлена виставка-набат «Під тінню Чорнобилиського крила». На виставці представлені видання, у яких детально описуються події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу та спроби їх подолання, питання енергетичної безпеки та використання альтернативної енергетики.

Немає коментарів:

Дописати коментар