середа, 21 липня 2021 р.

 

         Життя, сповнене випробувань


         До дня народження українського політичного та державного діяча, прозаїка, драматурга та художника в Олександрівській центральній бібліотеці оформлено виставку-портрет «Грані таланту Володимира Винниченка», де підібрані кращі твори з багатогранної творчої спадщини письменника. Експозиція презентує збірки оповідань, повістей і п’єс різних років видання. На виставці представлені видання художніх творів письменника, література, яка знайомить відвідувачів бібліотеки з багатогранним життєвим і творчим шляхом, його політичною та громадською діяльністю. 

    Володимир Винниченко займає виняткове місце в українській літературі і особливо в історії української драматургії. Він є автором 14 романів, 23 драм, понад 100 оповідань, п’єс. Його твори значною мірою сприяли модернізації тогочасного українського театру, виведенню його на європейський рівень. Мав він ще й особливе захоплення - малярство. Знаний переважно як політик і письменник, Володимир Винниченко водночас є автором понад півтори сотні творів олійного живопису та графіки, великої кількості пейзажів, натюрмортів, портретів. 

    Володимир Винниченко був всебічно обдарованою людиною, яка залишила по собі неповторний рельєфний слід в історії нашого народу та позначила нові напрямки розвитку українського письменства. В роки радянської влади його було викреслено з української літератури. Настав час для повномасштабного видання його творів, осмислення неперевершеного літературного надбання. Бережімо і його заповіт: «Стійте всіма силами за Україну…».

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар