вівторок, 7 листопада 2023 р.

 Мистецтво без меж


Мистецтво дарує нам знання, мудрість, досвід інших великих людей. Воно може дати нам відповіді на будь-які запитання, робить нас більш позитивними і дарує нам щастя. Чи можливо зробити мистецтво частиною життя кожного? Чи можна навчити бачити і розуміти мистецькі твори та глибокий зміст, викладений автором? Що таке арт-терапія? Ці питання обговорювали учасники батьківського клубу «Родинне коло» в КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради під час творчого калейдоскопу «Майстерність рук – майстерність серця». Бібліотекар розповіла, як створити комфортні умови для прояву творчих здібностей, озвучила кілька порад як доучитися до творчості. Учасники заходу створили дерево творчості з улюбленими видами мистецтва. Адже мистецтво дозволяє вийти за певні рамки та бачити світ далеко за межами того, що ми звикли бачити. Тому, коли люди поринають у мистецтво, то можуть відкривати для себе нові грані, таємниці, таланти.

Для присутніх був проведений майстер-клас з оригамі під назвою «Україна в моєму серці». Оригамі – це японське мистецтво складання фігурок із паперу. Кожного року 11 листопада відбувається святкування Дня оригамі. Цей день не є офіційним та відомим святом, але безперечно заслуговує на увагу. Всі з цікавістю долучилися до творчого процесу виготовлення патріотичних саморобок. А після закінчення такої цікавої роботи, бібліотекарі познайомили учасників заходу з матеріалами виставки «Мистецтво без меж» та пригостили солодощами.
Захід проведено у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).
#Спільно Благодійний фонд "Безпечне майбутнє"

Немає коментарів:

Дописати коментар