вівторок, 7 листопада 2023 р.

 


З нагоди Дня української писемності та мови бібліотекарі КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради спільно з викладачами ВСП ПТУ №16 провели мовний колаж «Оживай, моя мово, в рідному слові». Під час заходу присутні дізналися багато нового з історії рідної мови, познайомилися із цікавими фактами, що стосуються української мови. Юнаки та дівчата перевірили свої знання з української мови, взявши участь у мовних змаганнях «У ріднім слові – цілий світ».

Присутні змагалися в конкурсах «Скоромовка язика не ламає, а розуму навчає», «Прощавай, суржику!», «Вірю – не вірю», «Перекладач». Учасники доторкнулися до неоціненної скарбниці народної творчості, згадували прислів’я та приказки про мову, розгадували ребуси та кросворди, давали відповіді на різноманітні питання. Завершився захід флешмобом «Я люблю українську мову».

Відвідувачі бібліотеки мають змогу познайомитися з матеріалами книжкової виставки «Українське слово проситься до тебе», яка розкриває історію походження української мови, непростий шлях її розвитку, а також знайомить з цікавими виданнями з граматики, лексики, орфографії української мови, різноманітними словниками та довідниками.

Немає коментарів:

Дописати коментар