вівторок, 7 листопада 2023 р.

#Спільно Благодійний фонд «Безпечне майбутнє» Підлітковий вік – вік можливостей і ризиків
Зміни, що відбуваються сьогодні в нашому суспільстві, зумовили загострення проблеми дітей із так званою «важкою поведінкою».
Кожному з батьків знайомі словосполучення «важкий підліток», «група ризику». Із чим вони асоціюються? Дуже багато витрачених сил, часу, нервів, а також очікування неприємностей.

Сучасним ризикам в житті підлітка було присвячене чергове засідання батьківського клубу «Родинне коло» під назвою «Підлітковий вік – вік можливостей і ризиків» в КЗ «Центральна бібліотека». Захід відбувся у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

Під час групового обговорення «Коли ви ризикуєте?» присутні обговорили різні ситуації ризику, а за допомогою інтерактивної вправи «Моє Я» учасники дійшли висновку, що кожна людина є неповторною, має унікальний внутрішній світ, власну систему життєвих пріоритетів, відповідно до яких й обирає свій шлях.
Виконуючи вправи «Що означає ризикувати?», «Корисні знання», «Причини і наслідки», надали можливість учасникам усвідомити причини ризикованої поведінки, тим самим спонукаючи до усвідомлення ними відповідальності за власну поведінку в ситуаціях ризикованих пропозицій, формуванню вмінні зробити усвідомлений вибір. Присутні активно обговорювали моральні орієнтири молодої людини, жваво дискутували за змістом притчі «Найважливіші речі».
Завершуючи заняття, учасники дійшли до спільного висновку, що будь-який ризик краще попередити або уникнути.

Немає коментарів:

Дописати коментар