пʼятниця, 8 вересня 2023 р.

 Війна не відміняє дитинства


Кризи, через які проходять діти, можуть стати основою майбутніх складнощів у спілкуванні з ними. Що вже казати, якщо цей період припадає на життя в умовах війни в країні. Батьки боронять особливий фронт — у їхньому фокусі здоров’я та зростання дітей.
Реакція дітей на війну, нормалізація їх стану – такій темі було присвячене чергове засідання батьківського клубу «Родинне коло» під назвою «Війна не відміняє дитинства», яке відбулося в комунальному закладі «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради. Захід відбувся у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Разом з бібліотекарями, батьки розбирали вікові особливості дітей, як краще допомогти дітям зростати в умовах війни, як говорити про події теперішнього, як поділяти складні почуття та як плекати добрі стосунки. Під час хвилини порад «Безпечний простір» батьки ділилися маленькими історіями з власного досвіду, як намагатися впоратися з нагальними проблемами та шаленим навантаженням як на дітей так і на дорослих.
Солодощі – універсальний подарунок. Їх люблять практично всі діти і дорослі, вони підходять в якості презенту для будь-якого свята. А враховуючи те, що краще цукерок можуть бути лише красиво подаровані цукерки, то й вирішили майстер-клас «Сувенір з частинкою душі» присвятити виготовленню солодкого подарунка своїми руками у вигляді сувенірних пакуночків. При створенні виробів учасники фантазували, декорували виріб різноманітними квітками з кольорового паперу та вмістили у нього обов’язковий елемент – цукерки.
Завершилася зустріч дружніми розмовами та солодким чаюванням зі смаколиками.

Немає коментарів:

Дописати коментар