пʼятниця, 8 вересня 2023 р.

 Грамотність без бар’єрів

Грамотність є тим фундаментом, на якому будується подальший розвиток особистості. Грамотність залишається важливим критерієм освіченості і культури сучасних українців.

КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради долучилися до відзначення Міжнародного дня грамотності, який започаткований 8 вересня 1966 року в системі ООН. Бібліотекарі завітали до учнів комунального закладу «Олександрівський ліцей №1» з пізнавальною годиною «Грамотність без бар’єрів».
Учнівська молодь брала участь у конкурсах: «Конверт», «Закінчи прислів’я», «Антисуржик» , «Пантоміма». Весело й активно учасники відповідали на запитання вікторини «Кращий знавець української мови» . Неочікувані запитання викликали зацікавлення вікториною та активізували учасників.

Велике захоплення у присутніх викликала бібліореклама «Для мене грамотність це -».
Цікавою для учнів стала дискусія «Бути грамотним – це круто!».
Також учасникам заходу була презентована книжкова виставка «Грамотність - запорука успіху», де представлені книги, які можуть надати неоціненну допомогу в підвищенні грамотності кожної людини. За допомогою цих видань пропонуємо пригадати прості правила української мови. Адже, навчитися правильно говорити ніколи не пізно! А говорити українською на часі!
Колектив бібліотеки щиро дякує всім учасникам свята до Міжнародного дня грамотності за проявлений інтерес та активну участь!

Немає коментарів:

Дописати коментар