вівторок, 12 вересня 2023 р.

 #Спільно Благодійний фонд «Безпечне майбутнє»

«ПЕРША ДОПОМОГА ПРИ ВИБУХОВИХ ТРАВМАХ»
Знай! Вмій! Врятуй!

Щороку другої суботи вересня відзначають Всесвітній День надання першої медичної допомоги, підкреслюючи важливість таких навичок. Цьогоріч цей день припав на 9 вересня, і в переддень цієї дати ми намагались привернути увагу мешканців селища до соціальної значущості теми медичної допомоги в суспільстві. Навички першої допомоги – критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні це без перебільшень може врятувати життя.
Саме тому, КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської ради спільно з інструктором з мінної безпеки, ПМД Тетяною Бондаренко
організували і провели тренінг «Знай! Вмій! Врятуй!» (перша допомога при вибухових травмах).
Бібліотекар акцентувала увагу присутніх на найпоширеніших видах мін, пастках, у які ховають вибухові пристрої. особливу увагу приділила і застерегла від вибухових предметів, а також відповідала на питання про дії громадян під час їх виявлення.

Під час практичної частини пані Тетяна проінформувала учасників про ознаки кровотечі та кровоспинні засоби, джгути та важливі принципи роботи з ними. Також навчила , як зупиняти кровотечу методом накладання турнікету, оцінювати свідомість постраждалого та звільняти дихальні шляхи, здійснювати зовнішній масаж серця, проводити огляд постраждалого та викликати швидку.
Після перегляду фільму «Хотабич» від Кіноклубу Docudays UA батьків та дітей зацікавив неоціненний внесок волонтерів в боротьбу з ворогом та подальша доля героїв стрічки після зйомки , сьогоднішні волонтерські будні Іллі Лисенка. Багато говорили про цінність своєчасної медичної допомоги, особливо під час війни.

Насамкінець зустрічі бібліотекар закликала молодь дотримуватись елементарних правил безпеки бути пильними і обережними, дотримуватися наданих порад і дбати про власну безпеку.
Дякуємо фахівцям за можливість опановувати навики, які допоможуть правильно діяти, щоб не втратити дорогоцінний час до приїзду швидкої. РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!
Зустріч проведена в межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Немає коментарів:

Дописати коментар