четвер, 28 вересня 2023 р.

 Козацтво – свято мужності і сили

З метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу напередодні свята Дня захисників і захисниць України в «Центральній бібліотеці» Олександрівської селищної ради організовано та проведено історико-патріотичний екскурс «Героїв країна – моя Україна» для учнів Олександрівської філії комунального закладу «Олександрівський ліцей №1».

Бібліотекарі розповіли присутнім про виникнення козацтва побут та звичаї запорожців, козацькі військові традиції, про вправних мореплавців-козаків та про надприродні здібності козаків-характерників.
Про цікаві факти з життя козаків-характерників нашої Олександрівщини розповів тимчасово виконуючий обов’язки директора Олександрівського краєзнавчого музею Василь Вікторович Білошапка.

З великим задоволенням гості свята слухали вірші талановитої поетеси нашого краю – Надії Миколаївни Поцелуйко про наших захисників, гідність та незламність українського духу. З теплотою зустріли присутні чарівну та талановиту співачку Вікторію Нагірну, яка виконала музичну композицію «А я буду молитись».
Учні весело та жваво відповідали на питання вікторини «З історії козацтва». Також проведено огляд літератури «Українці – історія нескорених», яка присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державної діяльності.
На заході було презентовано книжкові виставки «Гордість нації – козацтво» та «Захисник – це слава, захисник – це честь». Представлена література присвячена захисникам Вітчизни і розповідає про героїчне минуле та сучасне українського війська.
Сьогодні найважливішим для країни та кожного українця є День захисників і захисниць України – свято звитяги українського лицарства, свято тих, хто боронить сьогодні рідну землю від загарбників, день пам’яті та пошани усіх, хто віками боровся за Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар