четвер, 29 червня 2023 р.

 

З нагоди відзначення 27-ї річниці прийняття Конституції в комунальному закладі «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради проведено історичний колаж «Конституція – верховенство права і свободи» для клієнтів пробації Кропивницького районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області.
Бібліотекарі разом із користувачами перегорнули сторінки історії правового законотворення. Згадали як формувався український конституціоналізм, який має глибоке історичне коріння та заснований на ідеях прав та свобод людини, верховенства права та демократії. Також учасники заходу взяли активну участь у вікторині «Закон, за яким вчимося, працюємо, живемо» та переглянули документальні фільми: «Цікаві факти про День Конституції України» та «Конституція Пилипа Орлика – факти про першу Українську конституцію».
З 26 по 30 червня в книгозбірні діє книжкова виставка «Символ державної величі - Конституція», яка присвячена Дню Конституції України, та знайомить з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, дає можливість простежити шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.



Немає коментарів:

Дописати коментар