неділя, 25 червня 2023 р.

 

Як говорити так, щоб тебе почули

Давньогрецький філософ Сократ закарбував у віках мудрість: «Заговори, щоб я тебе побачив». Адже саме в розмові людина виявляє свою вихованість, грамотність, приналежність до певної сфери діяльності. На сучасному етапі питання культури мовлення є надзвичайно актуальним для молоді. Високий рівень мовної культури є ознакою всебічного розвитку особистості.

У комунальному закладі «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради на черговій зустрічі батьківського клубу «Родинне коло», що працює у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні,що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» було проведено годину задушевної розмови «Як говорити так, щоб тебе почули». 
Разом із бібліотекарем присутні від початку заняття створили позитивний настрій за допомогою незвичних привітань: кожен із учасників та учасниць придумували своє вітання та демонстрували його всім. У просторі панувала атмосфера співпраці та підтримки. Під час калейдоскопу корисних порад батьки та діти обговорили правило «20 перших слів», майстерність казати та приймати компліменти, долати скрутні ситуації, коли співрозмовник порушує правила етичної бесіди, як говорити так, щоб тебе слухали і чули, як оволодіти вмінням чітко і дохідливо висловлювати свої думки, яка найбільш ефективна форма спілкування. Протягом заходу відбулися –арт-тренінг «Обери колір толерантності», ворк-шоп «Техніки невербального мовлення», вікторина-гра «Знати і правильно говорити», «Спілкуйся результативно». Проведений час відзначився не лише гарним настроєм, розвагами, дружньою атмосферою, але й повчальними вправами, виробленням навичок поважливого ставлення до думок один одного, усвідомленням себе та своїх можливостей.    Закінчилась зустріч виготовленням янголів-охоронців з паперу. Дякуємо нашим постійним, чарівним учасникам, а також щиро радіємо з того, що до нас прийшли нові чудові мамочки з прекрасними діточками.





Немає коментарів:

Дописати коментар