понеділок, 5 червня 2023 р.

 #Спільно Благодійний фонд "Безпечне майбутнє"

«Книги добрі і цікаві, книги мудрі і яскраві»
У сьогоднішній переломний час для нашого суспільства, коли йде фізичне знищення нашого народу ворогом, не можна забувати про культурний геноцид, який часто більш підступний, бо непомітний.

Але він є і щодня ми попадаємо під його вплив. І тільки вигравши культурну війну у наших головах, виборовши можливість для наступних поколінь стати розумними, освіченими, патріотично налаштованими громадянами, що пишаються своєю країною та мають власну гідність, забезпечимо мир і процвітання наступним поколінням.
Про сучасну книжку для дітей та вплив читання на розвиток дитини було присвячене чергове засідання батьківського клубу «Родинне коло» під назвою «Крок за кроком: будуємо відносини, засновані на довірі» в КЗ «Центральна бібліотека». Захід відбувся у межах проекту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

Під час заходу учасники використовували сучасну українську літературу, обговорювали нові українські книги для дітей.
У ігровій формі діти знайомилися з цікавими книжечками: «Мої звірятка», «Професії», «Правила етикету», «Улюблена абетка». Разом з книгами: «Відгадай загадки», «Хто це?» відгадували загадки, вчилися рахувати за допомогою книжечки Вязімова М. «Вчимося рахувати», відповідали на питання вікторини, брали участь у конкурсі «Чарівна торбина».
Учасники дійшли висновку про те, що головне їх завдання – зацікавити дитину книгою, навчити її міркувати над прочитаним та самостійно здобувати знання, тобто навчити дитину вчитися за допомогою книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар