понеділок, 5 червня 2023 р.

 

Збережи довкілля – збережи планету!

     Сьогодні наша планета особливо гостро потребує екологічного оздоровлення та охорони навколишнього середовища. Необхідно, щоб кожна людина пройнялась відповідальністю за долю природи.

«Встав зранку, умився, привів себе до ладу – i, одразу ж, приведи в порядок свою планету» – такими словами було розпочато екологiчний  всеобуч «Природа безмежна, таємнича і незбагненна», присвячений Всесвітньому  дню охорони навколишнього середовища в КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради.

В рамках цього заходу на прибудинковому майданчику книгозбірні для містян та гостей була представлена книжкова виставка-інсталяція «Різнобарвна палітра живої природи». Видання, представлені на цій виставці, мають на меті поглиблювати знання про Землю та її біосферу, допомагати формуванню уявлення про сучасну екологію як науку, сприяти вихованню екологічної культури.

Що ж потрібно знати та як слід діяти, щоб зберегти екологічну чистоту нашої планети? Про це  та інше присутні   мали нагоду дізнатись з екологічного  бумерангу «Чистий світ навколо нас – це для нас».

Бібліотекар запропонувала перехожим взяти участь у пізнавальній вікторині «Вгадай рослину & тварину». Рослину – за її листочками, тварину – по її слідах. Усі охочі з великим задоволенням долучились до відгадування. За правильну відповідь учасники отримували солодкий подарунок – цукерку.

Зберегти наш спільний дім красивим й життєдайним – ось завдання, що об’єднує усіх мешканців  нашої громади, нашої планети.

Немає коментарів:

Дописати коментар