субота, 29 квітня 2023 р.

 #Спільно

Сучасні ризики в житті підлітка
Бути «як усі», довести свою дорослість, ризикнути, навіть якщо це небезпечно ... Чи завжди молоді люди відчувають цінність власного здоров'я? Що змушує багатьох підлітків ставити його під загрозу?
Сучасним ризикам в житті підлітка було присвячене чергове засідання батьківського клубу «Родинне коло» під назвою «Крок за кроком: будуємо відносини, засновані на довірі» в КЗ «Центральна бібліотека». Захід відбувся у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)
Тренінг спрямований на інформування молоді про наслідки небезпечної поведінки та формування культури здорового способу життя.
Бібліотекар розповіла про наступні основні поняття: ризикована поведінка, причини і наслідки, відповідальність за власну поведінку.
Під час групового обговорення «Коли ви ризикуєте?» присутні обговорили різні ситуації ризику.
Виконуючи вправи «Що означає ризикувати?», «Корисні знання», «Причини і наслідки», надали можливість учасникам усвідомити причини ризикованої поведінки, тим самим спонукаючи до усвідомлення ними відповідальності за власну поведінку в ситуаціях ризикованих пропозицій, формуванню вмінні зробити усвідомлений вибір.
Завершуючи заняття, учасники дійшли до спільного висновку, що будь-який ризик краще попередити або уникнути.

Немає коментарів:

Дописати коментар