середа, 12 квітня 2023 р.

 Святкує Великдень рідна Україна


Світлі і радісні дні Христового Воскресіння знову приходять на землю України, одвічні, як людське прагнення до гармонії, краси, радості і миру. Це світле і добре свято несе з собою віру в перемогу, надію і любов.
В комунальному закладі «Центральна бібліотека» експонується книжкова виставка - інсталяція «І славлять щовесни Великдень». Тут представлені видання про народні традиції відзначення Великодня. Можна ознайомитись з книгами етнографів О. Воропая, В. Скуратівського, Г. Лозко, які висвітлюють національні особливості українських свят, зокрема, Великодніх, а також традиції та звичаї пов’язані з цим святом. Окремий розділ виставки присвячений писанкарству. Історію виникнення писанки можна довідатись із монографічного дослідження О. Соломченка «Писанки українських Карпат». Прикрасили виставку великодні рушники, барвисті писанки та багато інших великодніх атрибутів, виготовлених користувачами книгозбірні.

З видань, представлених на виставці, ви дізнаєтесь, що потрібно покласти у Великодній кошик, господині віднайдуть смачні рецепти пасок, великоднього печива та красиві великодні декорації для своєї оселі.
Тож у ці святкові дні Воскресіння Христового запрошуємо вас до читального залу на перегляд книжково-ілюстративної виставки-інсталяції «І славлять щовесни Великдень» .

Немає коментарів:

Дописати коментар