четвер, 13 квітня 2023 р.

 Великодня писанка – оберіг життя


Сьогодні в умовах війни Великдень – це не лише весна, з цим святом пов’язані надії кожного українця на нашу Перемогу та відродження України.
Христос Воскрес – Воскресне Україна! – під таким гаслом відбувся майстер-клас «Великодня писанка – оберіг життя» в комунальному закладі «Центральна бібліотека».
Бібліотекар читального залу ознайомила присутніх з історією свята та традиціями святкування Великодня, розповіла про історію писанки, про її обрядове значення та символіку кольорів.

Учасники дійства за допомогою фарб із великим задоволенням створювали різні яскраві візерунки. Більшість виготовляли писанки перший раз та трішки хвилювались, однак відмічали зацікавленість таким видом народної творчості. Загалом, навіть перші писанки у всіх учасників вийшли надзвичайно вдалими.
Після завершення майстер-класу кожен тримав у своїх руках власне творіння - писанку-мальованку, яку забрав з собою, щиро вірячи, що вона принесе родинний добробут, любов, злагоду, щасливе і благополучне життя, та найголовніше мир в Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар