пʼятниця, 21 квітня 2023 р.

 Співець Вавілонії

23 квітня, виповнюється 100 років від дня народження Василя Сидоровича Земляка - українського письменника та кіносценариста. Життя Василя Земляка пройшло і партизанськими стежками житомирських лісів, і повоєнними газетярськими маршрутами, і щедрими на зустрічі письменницькими дорогами.

Василь Земляк збагатив українську і світову літературу значним і дорогоцінним набутком. Його твори надруковані величезними тиражами в Україні та у перекладах іншими мовами. Письменник залишив помітний слід на рідній землі.
В комунальному закладі «Центральна бібліотека» представлена виставка - портрет «Без слова вічності немає…», де користувачі зможуть ознайомитися з біографією письменника та його творами.
Герої творів Василя Земляка - воїни, диваки, мрійники, трударі, поети, мудреці, у складних катаклізмах історіїї гинуть, перемагають, воскресають і навіть залишаються в пам'яті нащадків - живуть тим життям, яке судилося одвічно людині на землі. Письменник прагнув творити так, щоб поєднати минуле з майбутнім, «побачити землю свою у єдності й цілісності великого й малого, у величі загиблих і в буденності живих».
Шановні користувачі! Запрошуємо зупинитись біля виставки, можливо, саме тут, ви знайдете дуже необхідну цікаву книгу.

Немає коментарів:

Дописати коментар