вівторок, 21 лютого 2023 р.

 #Спільно Допомога дитині у подоланні стресу


Війна накладає серйозний відбиток на психіку дитини. Тому батьки мають подбати про ментальне здоров’я своїх дочок та синів. Важливо надати першу психологічну допомогу та проаналізувати стан дитини. Видам психологічної допомоги була присвячена чергова зустріч батьківського клубу «Родинне коло» у межах проекту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Вікторина «Спостерігай, слухай, пов’язуй» зацікавила маленьких учасників заходу, адже діти вчилися рухами та емоціями контролювати різні критичні ситуації, запропоновані ведучою.
Для того, щоб перемогти дитячу тривожність та нівелювати стан стресу, важливо в першу чергу дорослим контролювати свої емоції. З задоволенням батьки складали список базових потреб для самоконтролю, який містив: правильне дихання, корисну їжу, здоровий сон, спілкування, увагу та підтримку дитини.

Немає коментарів:

Дописати коментар