середа, 15 лютого 2023 р.

 

Шлях від конфлікту до порозуміння


«Конфлікти і способи їх вирішення» - під такою назвою відбулася година порад в центральній бібліотеці. Захід відбувся у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Присутні переглянули відеоролик  «Причини виникнення і стадії розвитку конфліктів. Способи конструктивного розв’язання конфліктів». Потім обговорили стадії розвитку конфліктів та п’ять основних стратегій вирішення конфлікту.

Ведуча наголосила, що залагодити конфлікт значно простіше на початку, поки взаємних претензій не накопичилося занадто багато. Найкраще це робити на стадії усвідомлення конфлікту, не очікуючи відкритого протистояння.  А ще розповіла про те, що виникнення конфлікту — не завжди негативне явище. Іноді конфлікти сприяють виявленню спільних поглядів, цілей, об’єднують однодумців. Такі конфлікти не призводять до розриву стосунків та не шкодять здоров’ю. Згадали і народну мудрість про стосунки між людьми. Учасники заходу отримали інформаційні листівки «Запобігання конфліктам».

Підводячи підсумок, можна зробити висновок, що  конфліктів слід уникати або вирішувати. Бо невирішені конфлікти або ті, що вирішені силою, призводять до нервового психічного напруження, дистресу. Упевнена поведінка й упевнений стиль спілкування сприяють запобіганню конфліктів, конструктивному розв’язанню конфліктних ситуацій.

#Спільно

Немає коментарів:

Дописати коментар