понеділок, 27 вересня 2021 р.

 

ТЕМА ДНЯ - БІБЛІОТЕКИ В ГРОМАДАХ


Сучасна бібліотека – це не лише сховище інформації, а багатофункціональний відкритий простір з комплексним поєднанням якісного літературного фонду, місця для зустрічей та спілкування та центру розвитку громад. І тому бібліотекарі, які володітимуть не лише традиційними для професії вміннями, але й навичками консультування з гуманітарних та соціальних проблем, надання електронних послуг населенню і координування інноваційних проектів – в тренді майбутнього. 

23 вересня на базі Комунального закладу «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної Ради  відбувся обласний семінар-практикум «Діяльність публічних бібліотек у територіальних громадах: стан та перспективи розвитку» для бібліотечних працівників Олександрівщини.

Бібліотечні працівники ознайомилися з сучасним станом діяльності публічних бібліотек у  територіальних громадах, зі змінами в законодавстві та нормативно-правовою базою, що регламентує діяльність бібліотек, переглянули презентації, які підготувала завідувач науково-методичного відділу КЗ «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського» Любов Циганкова.

В нагоді бібліотечним працівникам стане консультація «Норми. Планування. Робочий час 2022».

Під час професійного спілкування на запитання бібліотечних працівників відповідала заступник директора з наукової роботи КЗ «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського» Єлизавета Літвінова

Співпраця з головним каталізатором змін в громадянському суспільстві – громадськими організаціями – перетворює бібліотеку на інноваційний ресурс здійснюваних реформ. На семінарських заняттях бібліотечні працівники отримали консультацію  від ОЖІЦ «Відкрий для себе державні послуги онлайн», які дозволять розширити репертуар електронних послуг для жителів громади.

Інтелектуальний розвиток громад та людського потенціалу, популяризація кращих практик та історій успіху  в бібліотеках територіальних громад області – весь цей багаж досвіду стане в нагоді бібліотечним фахівцям.

Немає коментарів:

Дописати коментар