четвер, 16 вересня 2021 р.

 

ДЕНЬ РЯТІВНИКА

        

Оберігати державу та її громадян від пожеж і надзвичайних ситуацій завжди було благородною справою. Щороку 17 вересня в Україні  відзначається День рятівника згідно з Указом Президента від 12 вересня 2008 року. День рятувальника — професійне свято тих, хто рятує чужі життя, щоразу ризикуючи своїм. 15 вересня, напередодні відзначення професійного свята – Дня рятівника в КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради відбувся інформаційно-пізнавальний захід «Рятувальник – професія героїчна». В літературній вітальні бібліотеки відбулася зустріч учнів дев’ятого та десятого класів Олександрівської філії  КЗ «Олександрівське НВО №1» з співробітником 29 бригади Державної  Служби України з надзвичайних ситуацій – Гунько Русланом Олексійовичем.

         Бібліотекарі ознайомили присутніх з історією формування пожежної служби. А цікава слайдова презентація доповнила їх розповідь. Під час зустрічі Руслан Олексійович розповів про професію рятівника, зупинився на основних правилах поведінки з вогнем і під час пожежі, приводив приклади життєвих ситуацій. Також, він нагадав присутнім правила безпеки життєдіяльності, роз’яснив першочергові дії у разі виникнення різних надзвичайних ситуацій.


Присутні переглянули презентаційний відеофільм-вітання «З Днем рятівника». Також вони мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою та тематичною поличкою «Почесно людей рятувати».

Із нагоди професійного свята бажаємо усім рятівникам, усім тим, хто протягом багатьох років із честю виконують покладені на них завдання, життєвої енергії та міцного здоров’я, незборимої волі й стійкості духу, витримки і мужності у справі служіння державі та народу України.

Немає коментарів:

Дописати коментар