середа, 8 вересня 2021 р.

 

             День грамотності 

Міжнародний день грамотності – один із днів, що відзначаються в системі Організації Об’єднаних Націй. Цей день щорічно святкується 8 вересня.
Грамотність починається з уміння читати. Читати треба завжди і всюди. Грамотність – це ще й вміння писати. Щоб писати добре, треба вчитися вільно записувати свої думки.  
         Це свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу, довівши кількість грамотних людей у світі до чотирьох мільярдів.
Відзначаючи  день грамотності,  КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради провела акцію «Покращуй свою грамотність – завітай в бібліотеку!». Під час заходу бібліотекарі вітали жителів селища із Міжнародним днем грамотності,  роздавали  флаєри. Учасники акції в захопленні відповідали на питання вікторини «Як ми говоримо».

Книжка – це джерело розвитку для людини. Сьогодні вчитися саморозвиватися потрібно усе життя, постійно, скільки років тобі б не було, бо інакше через свою некомпетентність і неспроможність ти не можеш претендувати на гідну роботу, заробіток, грамотно вирішувати побутові проблеми, питання здоров’я, відпочинку, використання комп’ютерних технологій.

Наша бібліотека завжди рада сприяти самоосвіті своїми довідковими виданнями, енциклопедіями, словниками й підручниками, комп’ютерами у затишному читальному залі. До Міжнародного дня грамотності тут працює виставка-вікторина «Грамотність – запорука успіху».

За допомогою книг, представлених на виставці, нашим читачам пропонуємо пригадати прості правила української мови та оцінити стан своєї грамотності. Адже, навчитися правильно говорити ніколи не пізно!

Завітайте до бібліотеки, щоб удосконалити свою грамотність!

 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар