пʼятниця, 24 вересня 2021 р.

 

ГОЛОС ЖІНОК В ОЛЕКСАНДРІВЦІ

       Для бібліотечної громади Олександрівщини представники Обласного жіночого інформаційного центру спільно з обласною науковою бібліотекою імені Д. Чижевського Є. Літвінова, Л.Яцкул, С. Волкова, О. Завіна провели інформаційну кампанію «Ми рівні» в рамках проекту «Жіноче лідерство як ресурс успішного розвитку громади», який підтриманий програмою «Голос жінок і лідерство – Україна» Українського Жіночого Фонду.

Цей проект спрямований допомогти жінкам в усвідомленні їхніх жіночих якостей та напрацюванні необхідних навичок, які вони реалізуватимуть у своїй громаді.

Учасниці заходу покращили власні знання з питань жіночого лідерства, критичного мислення, медіаграмотності, розширенні асортименту послуг електронного урядування.

Під час інтерактивної сесії спікерки  презентували проект жіночого лідерства, що дасть змогу створити на базі бібліотек інформаційні хаби, які покращуватимуть співпрацю влади, громади та ЗМІ з питань впровадження гендерної рівності та розвитку на її основі жіночого лідерства.


Учасниці ознайомились з жіночим лідерством, як потребою суспільства, жінки-учасниці відкрили для себе державні послуги онлайн під час ознайомлення з презентацією «Сервіси електронного урядування».

Щоб не потонути в інформаційному потоці навчали учасниць критичному мисленню, а щоб не попастися на гачок маніпуляторів свідомістю в соціальних мережах до уваги учасниць інформаційної кампанії презентація «Інформаційна гігієна в соціальних мережах».

Жінки долучалися до обговорення, ставили запитання, уточнювали незрозумілі поняття та зробили висновок, що Україна стане сильною і розумною державою, і вони зможуть себе реалізувати, ставши рушіями змін, і будуть щасливими на своїй землі. Це їх мотивувало найбільше.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар