пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

 


                       ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

До Дня рідної мови в Олександрівській книгозбірні оформлена святкова книжкова виставка  «Серце нації б’ється у слові» , яка представлена різними літературними жанрами. Для читачів – розмаїття мовознавчих видань, словників, довідників, збірників, ряд публіцистичних статей у періодиці, які присвячені рідній мові. Увагу привертають поетичні твори, що утверджують рідну мову як творця духовного відродження української нації, а також  велика підбірка афоризмів, крилатих висловів, віршів про мову.

Для  учнів школи бібліотекарі  Катерина Трегуб та Тамара Вовченко провели мовний серпантин «До рідного слова торкаюсь душею». На заході увагу було зосереджено на сучасній українській прозі та поезії. Велике захоплення у гравців викликала  бібліореклама «Любіть рідну мову».  Учнівська молодь брала участь у конкурсах: «Конверт», «Закінчи прислів’я», «Антисуржик» , «Пантоміма».  Весело й активно учасники відповідали на запитання вікторини «Кращий знавець української мови» . Цікаво пройшов мовний колаж «Магія рідного слова» та «Плекатимеш мову – цвістимуть слова».

Присутні мали змогу висловити свою любов до рідної мови та залишити сердечко зі словами вдячності та любові на символічному пано.

А на закінчення  свята відбувся флешмоб «Лети,  наша мово, прекрасна над світом».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар