середа, 17 лютого 2021 р.

 

      Героїв Україна пам’ятає

         20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня ми вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та з цієї нагоди у читальному залі бібліотеки почала роботу виставка-реквієм «Майдан – фортеця духу».

Працівники бібліотеки для дорослих В.Бондар та Л.Безверха  провели годину пам'яті і слави  «Уже ніхто не знищить Україну в тобі, в мені, у кожному із нас…». Протягом заходу згадалися герої Небесної Сотні, які є прикладом для кожного українця. Їх імена назавжди вкарбовані в серця українців. Доповнила розповідь мультимедійна презентація під назвою «Горіли і шини, і душі», де демонструвалася історія та хід Революції Гідності. Ділився враженнями про перебування на майдані наш земляк П. Сухонос, лікар центральної лікарні. За його пропозицією учасники заходу вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Виконуючий обов’язки директора краєзнавчого музею, почесний член Національної спілки краєзнавців України В.Білошапка розповів про  книги наших земляків, присвячених подіям Революції Гідності та ознайомив присутніх із експозицією «Слава героїв Небесної Сотні». Вірш, присвячений героям Небесної Сотні прочитала Л.Зубенко. Ведучі заходу підкреслили, що незважаючи на трагічність, жертви та кров, Майдан 2013-2014 років став яскравим проявом народної творчості та креативності українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар