неділя, 10 грудня 2023 р.

 День прав людини


10 грудня світова спільнота відзначає День прав людини, офіційно встановлений на Пленарних зборах Генеральної Асамблеї ООН 4 грудня 1950 року. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини.

З нагоди цієї дати бібліотекарі КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради підготували правові сходинки «Права свої знай, та обов’язки не забувай» для учнів ВСП ПТУ №16. Під час заходу присутні дізналися про історію виникнення Дня прав людини, дізналися про свої конституційні права та обов’язки, ознайомилися з нормативними документами «Конвенції ООН про права дитини», переглянули відеоролик «Права та свободи людини. Усе, що треба знати для забезпечення прав підлітків в Україні». Юнаки та дівчата із задоволенням взяли участь у вікторині «Знавці права». Під час вікторини присутні демонстрували добрі знання з правових відносин у суспільстві.
Відвідувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з матеріалами книжкової виставки «Мої права від А до Я». На виставці зібрано літературу з історії виникнення держави і права, законності і правопорядку, правомірної та протиправної поведінки, юридичної відповідальності. Також представлено документи таких галузей права як: конституційне, трудове, цивільне, кримінальне, кодекси законів України.

Немає коментарів:

Дописати коментар