пʼятниця, 1 грудня 2023 р.

  Молодь та СНІД – це серйозно


Працівники КЗ «Центральної бібліотеки» Олександрівської селищної ради організували та провели для учнів КЗ «Олександрівський ліцей №1» інформаційний марафон «Молодь та СНІД – це серйозно».

Школярам розповіли про початок поширення епідемії СНІДу в світі, про вчених, які відкрили вірус імунодефіциту. Були надані статистичні дані захворюваності у світі та Україні.

Присутні дізналися кому належить ідея організації відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та хто є автором ідеї руху проти цієї хвороби – червоної стрічки, яка стала символом не тільки розуміння, а й об’єднання зусиль людей, спрямованих на розв’язання цієї проблеми.
Під час марафону учні активно спілкувались та ділились думками щодо репродуктивного здоров`я, пов`язані з цим цінності, висловлювали своє ставлення до ВІЛ-інфікованих людей. Вчилися пов`язувати свої особисті поведінкові ризики із можливими наслідками та розробляли особисті профілактичні стратегії.

Учасники брали участь у вправах: «Серце друга», «Планета без СНІДу», а також переглянули відеоролик «Не дай шансу СНІДу», який допоміг користувачам отримати знання та поради щодо цієї небезпечної хвороби.
З нагоди Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом експонувалася виставка-попередження «Снід: подумай про майбутнє – обери життя». Добірка книжкових видань, представлених на виставці, розповідає про одне з найнебезпечніших захворювань в історії людства.
Молодь взяла участь у флеш-мобі, присвяченому Дню боротьби зі СНІД-ом та створили символічне Дерево життя, під час якого використовували всесвітній символ надії бачити життя суспільства без СНІД - Червону стрічку.

Немає коментарів:

Дописати коментар