четвер, 24 серпня 2023 р.

 #Спільно Благодійний фонд «Безпечне майбутнє»

За своїм характером людина завжди тягнеться до невідомого. Не відкриємо таємницю: в природі багато рослин, коріння чи листя яких, виділяють соки, що покращують настрій, надають сил, роблячи життя, хоча й ненадовго «щасливим». Наркоманія! Скільки смертей за цим словом, скільки болі, скільки поламаних життів? Дуже багато! І не відомо, скільки ще життів заберуть із собою в нікуди наркотики!

Тож, аби зберегти здоров'я майбутнього покоління у комунальному закладі «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради на черговій зустрічі батьківського клубу «Родинне коло», що працює у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні,що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» проведено круглий стіл «Наркотик чи життя» (Вживання наркотичних речовин підлітками: причини та наслідки). Зустріч відбулася під гаслом «Наркотики – це зло! Дізнайся про наслідки – врятуй своє життя!».

В рамках заходу бібліотекар підготувала для присутніх інформацію за темами: «Вплив наркотичних речовин на людину», «Що таке залежність?» та відео-урок з проблем наркоманії. Підлітки мали можливість за допомогою спеціальних вправ та гри ознайомитися з основними видами наркотичних речовин і пов’язаними з ними небезпеками, соціально-психологічними ознаками наркоманії та як відмовитися від пропозиції спробувати наркотики. Навколо наркотиків створено безліч міфів, які при детальному обговоренні, під час круглого столу, розсіялися. Це дало змогу зробити учасникам правильні висновки про здоровий спосіб життя.

В читальному залі демонструвалася виставка-адвайзер «Наркоманія: від відчаю до надії». Матеріали, що представлені на виставці, покликані надати інформацію про наркотичні речовини та наслідки їх вживання і застерегти українців від згубного впливу наркотиків.
Хвилю захвату викликав патріотичний майстер-клас «Колоски пшениці», адже саме вони є символом однієї з найбільших святинь українського народу – хліба. Клопітка праця над виготовлення колосків пшениці із кольорового паперу захопила усіх учасників майстер-класу.
КЗ «Центральна бібліотека» радить сказати «Ні!» наркотикам, бо наркоманія – справжнє зло всіх країн світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар