середа, 30 серпня 2023 р.

 #Спільно Благодійний фонд «Безпечне майбутнє»


У комунальному закладі «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради на черговій зустрічі батьківського клубу «Родинне коло», що працює у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні,що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» проведено годину порад «Як відучити дитину лаятись».


Під час обговорення цієї теми було з’ясовано – як правильно вчинити, коли дитина говорить образливі слова та як обмежити їх використання. Бібліотекарі ознайомили батьків з причинами лайки та способами боротьби з ними.
Учасників зацікавила пізнавальна гра «Приверни увагу на свої висловлювання». Під час гри батьки разом з дітьми використовували такі способи спілкування: ігнорування, пояснення, емоційний зв'язок, не ігнорувати нецензурну лексику, дозволяти з незначним обмеженням лаятися. Під час гри батьки з’ясували причини вживання нецензурних слів шкільного та підліткового віку: протест, бажання здаватися дорослим, наслідування, емоційна розрядка і зняття стресу.
Під час огляду книжкової виставки «Особливості позитивного виховання» бібліотекарі акцентували увагу присутніх на літературі, присвяченій вихованню дітей та підлітків, причинам виникнення конфліктів та контролю над емоційним станом дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар