пʼятниця, 23 квітня 2021 р.

  

                Гірчить Чорнобиль крізь роки

Гірчить Чорнобиль крізь роки

Нам горе люте миром перебути,

Нам поховати зло в бетон і бронь, 

І – не забути! – доки світ і люди,

Синів землі, що відвели вогонь.

                                Б.Олійник

         26 квітня 2021 року виповнюється 35 років з дня однієї з найстрашніших катастроф в історії людства — аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Минуть ще роки й десятиліття, а цей трагічний день усе одно хвилюватиме людей. Чорнобильське лихоліття залишиться навіки в пам’яті тих, хто пройшов горнило Чорнобиля. 

Щоб згадати про трагедію віку – вибух на ЧАЕС, поглибити знання користувачів бібліотеки, визначити негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища  працівники  КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради підготували віртуальну виставку "Чорнобиль: гіркий спомин і вічний біль", яку можна переглянути на сторінці "Віртуальні виставки" або за посиланням на сайті бібліотеки. 

Також  проведено вечір-реквієм «Зітхає голуба планета, дощем Чорнобиля повита», де присутні  ознайомилися з трагічними подіями квітня 1986 року та вшанув
али хвилиною мовчання усіх тих, хто вже увійшов у вічність. 

          Бібліограф   познайомила  учасників заходу з книжковою виставкою – спомином «Біль і крик душі – Чорнобиль», на якій представлено видання, у яких детально описуються події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу та спроби їх подолання. 

Переглянувши  відео репортаж  «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить», завдяки якому присутні могли побачити наслідки трагедії одразу після вибуху та багато років потому. 

         Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає…

 

Немає коментарів:

Дописати коментар