пʼятниця, 19 січня 2024 р.

 

Моя соборна Україна знов зустрічає новий день.


22 січня - особлива дата в історії України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята - проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель. 105 років тому, 22 січня, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку, а рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і ЗУНР. З нагоди Дня Соборності України, який пройшов під гаслом «Наша єдність – наша зброя» для учнів  комунального закладу «Олександрівський ліцей №1» Центральна бібліотека організувала історичний екскурс «Моя соборна Україна знов зустрічає новий день».

 Учасники екскурсу дізналися про історичне значення  Дня Соборності України, переглянули відеоісторію «Українська революція 1917-1921. Як творилася держава», здійснили віртуальну подорож областями Українивзяли участь в інтелектуальній грі «Як добре ти знаєш свою країну?». Зокрема, присутнім запропонували взяти участь у історичному діалозі «Україна соборна назавжди».   З великою шаною і тугою учасники заходу згадали про всіх героїв, які, нажаль, загинули, виконуючи свій військовий обов’язок.           

 Жвавий інтерес викликала українознавча гра «Україна моя від «А». до «Я», що зібрала креативних, розумних та завзятих учасників. Гра дала змогу не лише позмагатись між собою, а й дізнатись багато корисної інформації про країну та її історичне минуле. Під час заходу присутні мали змогу познайомитися з книжково-ілюстративною виставкою «Єдина духом Україна». На виставці представлена література, яка висвітлює тернистий шлях України до соборності та процеси державотворення і формування території української незалежної держави.




Немає коментарів:

Дописати коментар