пʼятниця, 20 жовтня 2023 р.

ТРАДИЦІЇ, ЗВИЧАЇ ТА ОБРЯДИ УКРАЇНЦІВ.
 З метою організації та проведення змістовного дозвілля працівники КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради завітали до мешканців благодійної організації «Промінь» з народознавчою веселкою «Традиції, звичаї та обряди українців».

Під час заходу: присутні прослухали розповідь бібліотекаря про найвідоміші традиції, звичаї, обряди наших пращурів, старовинні обряди, їх історію та традиції проведення. Люди похилого віку поділилися своїми спогадами про минуле, про звичаї, що канули в забуття, але відродження яких вкрай необхідне сьогодні для повернення культурних традицій і духовних скарбів.

Присутні із задоволенням прийняли участь у народознавчій вікторині «Народні звичаї», конкурсах «Українські страви», «Мій край», відгадували жартівливі загадки, розказували заклички, приказки.
Наприкінці разом зробили висновок, що багатющий скарб звичаїв нашого народу ми отримали в спадок і мусимо зберегти його та, нічого не втративши, передати нашим дітям, щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам'ять нашого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар