субота, 21 жовтня 2023 р.

 


Народне прислів’я каже: «Без верби і калини нема України». До сказаного слід додати: «І без вишивки». Тому, що вишивка є однією з кращих сторінок художньої культури українського народу. А вишиваний рушник і вишита сорочка давно стали українськими символами-оберегами.

Українська вишивка, рушники, на перший погляд, не мають ніякого значення в житті сучасної людини, але вони навівають на серце кожного з нас чари рідної стихії і є живильним бальзамом, який переповнює нас споконвічною могутньою силою українського народу. Безперечно, ми повинні пам’ятати, що народна вишивка — це мистецтво, яке постійно розвивається. Це величезне багатство, створене протягом віків народними майстринями. Наше завдання — не розгубити його, передати це живе іскристе диво наступним поколінням

Щоб підтримати, зберегти та популяризувати українські традиції в КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради презентується  виставка «Кольоровими барвами співає моя Олександрівщина». Серед барвистих і яскравих вишивок серветки й рушники, які виконані різними техніками, мають оригінальний покрій та орнаментне оздоблення.

Вишивки представлені на виставці, є свідченням духовного багатства, таланту, мистецького смаку українського народу, який необхідно не тільки зберігати, а й відроджувати.

Запрошуємо всіх бажаючих, яких об’єднує у велику родину любов до рідної землі, до пісні, до вишивки,  відвідати виставку і поринути в прекрасний світ народної вишивки, щоб дізнатися більше про традиції, обряди, культуру та історію України.

Немає коментарів:

Дописати коментар