середа, 24 травня 2023 р.

 Українські вишиванки – наче райдуги світанки


День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане берегти народні традиції створення та розвивати культуру носіння етнічного вишитого одягу.
В комунальному закладі «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради відбулось справжнє свято для любителів вишивання – вулична акція «Українські вишиванки – наче райдуги світанки». На гостей свята чекав справжній майстер-клас під назвою «Голкою малюємо красу» від Фицайло Клавдії Іванівни, жительки села Несваткове. З великим задоволенням Клавдія Іванівна ознайомила присутніх з традиціями та тонкощами вишивки української сорочки.

Неймовірно приваблювала перехожих виставка-берегиня «Магія української вишиванки», де були представлені вишиті сорочки, рушники та картини руками майстринь Олександрівської громади. Серед творчих робіт демонструвалися чудові роботи майстринь із с. Нова Осота – Черкас Ніни Іванівни та с. Триліси – Баклан Марії Григорівни.
На свято завітали: голова селищної ради Безпечний Олександр Іванович, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Скляренко Василь Іванович, начальник відділу культури та туризму Гунько Людмила Іванівна та помічник-консультант народного депутата Олеся Довгого Катерина Бондаренко, яка люб’язно вручила подарунки до свята.

Учасники конкурсу «Згадаймо прислів’я про вишиванку» пригадували українські прислів’я та приказки про вишиванку та отримували солодкі подарунки.
На святі була презентована тематична книжкова виставка «Вишиванка – символ української душі», на якій були представлені видання, що знайомлять з історією українського костюма, технікою виставки сорочок, символікою кольорів у вишивці давніх українців, види орнаменту та регіональний вплив на різноманіття візерунків.
Це особливе свято об’єднує нас усіх задля перемоги такої довгоочікуваної, вистражданої та справедливої!

Немає коментарів:

Дописати коментар