вівторок, 17 січня 2023 р.

 

"Родинне коло" продовжує роботу


Створений у комунальному закладі «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради батьківський клуб «Родинне коло» набирає популярності у громаді. Заходи в рамках клубу подобаються і дорослим, і малечі. «Стрес: шляхи подолання» - так називалося чергове засідання «Родинного кола». Люди переживають стрес по-різному. Одні схильні звинувачувати у всіх своїх бідах оточуючих. Інші намагаються приховувати свої проблеми та налягають на їжу та спиртне. Багато людей з хронічними хворобами зауважують, що стрес викликає у них загострення хвороби. Після короткої характеристики стресу та його впливу на організм людини ведуча засідання запропонувала опитувальник, щоб кожен зміг оцінити наскільки стресові події відобразилися на їхньому психологічному стані. А потім було озвучено ряд корисних порад, які допомагають упорядкувати психологічний стан і навчитися боротися зі стресом під час війни, яким би непростим завданням це не здавалось. Батьки познайомилися із пам’яткою «Самопоміч», а дітям запропонували розмальовки-антистрес.

Психологи стверджують, що художня діяльність сприяє самоспостереженню, самоусвідомленню і як наслідок – зняттю стресу. Плавні лінії, повторювані рухи, поєднання кольорів розслаблюють мозок, а сам процес діє на людину на кшталт медитації. Тож спільне розфарбовування картинок дітьми та дорослими, сприяло прекрасній можливості корисного проведення часу в бібліотеці. Формат антистрес-розмальовок дозволив одночасно працювати над одним малюнком кільком учасникам, а атмосфера спокою і затишку, спільна творчість зближувала і звільняла від комплексів.

Тож для учасників батьківського клубу проведено майстер-клас по створенню антистрес-іграшки власноруч. Батьки працювали разом з дітьми. Спільна робота над іграшкою допомогла скинути тягар накопичених стресів, позбутися хвилювання та розслабитися після напруженого дня. А потім всі учасники батьківського клубу із задоволенням пили чай зі смаколиками, спілкувались, адже отримали приємні емоції і заряд гарного настрою.


Немає коментарів:

Дописати коментар