четвер, 26 січня 2023 р.

 Нехай живі пам’ятають — покоління знають


У рамках відзначення Дня пам’яті жертв Голокосту 26 сiчня в читальному залі КЗ «Центральна бібліотека» відбувся історичний хроноскоп подій «Скорботна свічка пам’яті святої». У заході прийняли участь учні та викладачі ВСП  ПТУ № 16 яке працює в селищі.

Бібліотекар читального залу  підготувала розгорнуту інформацію з вражаючими фактами і жахливою статистикою, яка основана на страшних цифрах пам’яті.   Вона нагадала присутнім, що Голокост – це переслідування та знищення євреїв нацистами та їх прибічниками, це трагедія не лише єврейського народу, а й всього людства, пов’язана з великими людськими втратами. Під час Голокосту загинуло понад 6 000000 євреїв.

Історичний хроноскоп подій допоміг  відвідувачам  глибше зрозуміти широковідомі слова з резолюції ГА ООН: «Голокост, що призвів до винищування однієї третини євреїв і незліченних жертв з числа представників інших меншин, буде завжди служити всім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість».

Вшануйте пам’ять жертв Голокосту хвилиною мовчання в цей день та запаліть свічки на знак скорботи. Хай вашими молитвами загублені душі страчених дітей та замордованих жертв знайдуть спокій та відійдуть у вічність до Бога.

Немає коментарів:

Дописати коментар