четвер, 26 січня 2023 р.

 Жити, щоб пам`ятати


27 січня у всьому світі відзначається День пам’яті жертв Голокосту. Саме в цей день у 1945 році було звільнено в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.
Більше 6 мільйонів людей стали жертвами цієї страшної трагедії. Але й до сьогодні дослідники не мають остаточних даних щодо точної кількості розстріляних нацистами євреїв та ромів. На території України під час окупації було розгорнуто цілу систему гетто та впроваджено масові розстріли єврейського населення. В результаті було винищено близько 2,5 мільйони населення. Сьогодні під Голокостом розуміють систематичні гоніння та винищення людей за расовою, етнічною, національною ознаками як шкідливих і неповноцінних людей.
З нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту в читальному залі бібліотеки для дорослих діє книжкова виставка – спогад «Голокост: невиплакані сльози».
Пропонуємо всім бажаючим ознайомитися з виданнями, які представлені на виставці, та вшанувати світлу пам'ять мільйонів безневинно убитих людей різних національностей, більшість з яких були євреї. Адже сьогодні ми, нове покоління, повинні берегти пам'ять про Голокост, формувати наш світогляд в умовах толерантності і належного ставлення до загальнолюдських цінностей, щоб більше ніколи у світі не повторилася ця жахлива трагедія в світовій історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар