четвер, 5 травня 2022 р.

 «Україна в жорстоких обіймах війни»

Восьмий рік поспіль Україна на державному рівні послідовно впроваджує європейський підхід до пам’яті про Другу світову війну. Комітет Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроект, який передбачає відзначення 8 травня Дня пам'яті та перемоги над нацизмом, а 9 травня – Дня Європи.

З метою вшанування пам’яті жертв Другої світової війни у КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради проведено годину пам’яті «Україна в жорстоких обіймах війни». Працівники книгозбірні розповіли про події Другої світової війни на теренах України та бойовий шлях, що пройшов український народ за роки війни, нелегке життя в тилу. До уваги учасників заходу було представлено книжкову виставку-вшанування «Подвиг Ваш – безсмертний, пам’ять про Вас – нетлінна», яка містить друковані матеріали, що висвітлюють причини виникнення Другої світової війни, відтворюють широку панораму подій від початку війни в 1939 році до капітуляції нацистської Німеччини.
Присутні з цікавістю слухали розповіді т.в.о. директора Олександрівського краєзнавчого музею Василя Вікторовича Білошапки про людей, які героїчно боролися за визволення нашого краю, про їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну.
Надзвичайно активно присутні взяли участь у майстер-класі «Червоний мак – символ пам’яті». Кожен учасник мав змогу виготовити власноруч свою квітку маку.
Пам’ятаємо тих, хто загинув у роки Другої світової війни, хто звеличив нашу землю, героїв Небесної Сотні, воїнів та інших загиблих на Сході України у боротьбі за правду, справедливість, свободу, цілісність та єдність нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар