середа, 18 травня 2022 р.

 

Вишиванка - символ української душі


День вишиванки цього року проходить під гаслом «Вишиванка – духовна броня українців», тож працівники центральної бібліотеки провели народознавчу годину «Життя, мов вишиття: секрет краси української вишиванки». Українська вишиванка є абсолютно унікальна – це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось у вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід. А головне – показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.

Під час гри-пазлів учасники заходу складали карту «Україна моя вишивана», а працівники бібліотеки розповідали про особливості вишивки кожного регіону України. У збиранні пазлів брали участь не лише наші односельці, а і гості з Києва, Тернополя, Волині, Луганщини і Запоріжжя.

Не залишила байдужими нікого виставка народних умільців «Візерунки душі української». А ще у цей день відбулась яскрава фотосесія «Вишиванка єднає українців», аби пізніше залишити не менш яскраві світлини на сторінках наших спогадів.  Перехожі приєднувалися до нас з радістю, щоб і собі відчути святість, заповідану предками.

Відзначаючи День вишиванки, бібліотекарі влаштували патріотичний флешмоб «Я люблю вишиванку», який  залишив у душах приємні почуття єдності і цілісності наших традицій і звичаїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар