четвер, 20 травня 2021 р.

 

              День вишиванки у бібліотеці 

    Українська сорочка-вишиванка. Вона ввібрала в себе теплоту сонця і запах трави, шум гаїв і голубінь небес, всю розкіш землі і смуток чарівної пісні. Це не лише витвір мистецтва, а й наш оберіг. Бо закодована одвічними життєдайними знаками сонця, землі і води. І захищає така сорочка, й сили додає, й кохання береже…

  Найкращі обереги - вишита сорочка, бо вона захищає не тільки тіло від хвороб, але й душу від злих духів. Традиційно в Україні сорочку вишивала мати для сина чи доньки, вкладаючи у цей виріб свою любов, думи, мрії і світлі надії.

    Україна – це чарівний і благодатний край, і в ній із сивої давнини живе мудрий і добрий, творчий і натхненний народ. Саме тому, мабуть, наш народ і подарував світові неповторну українську вишивку, за якою нас упізнають в різних куточках світу.

    З нагоди Всеукраїнського Дня вишиванки бібліотечні працівники  оформили  книжкову виставку «А я іду по світу в вишиванці», підготували онлайн вікторину «Вишиванка моя, вишиванка» https://learningapps.org/display?v=p1rbpznin21 , оформили фотозону, де  можна сфотографуватися та провели флешмоб «Вдягни свою чудову вишиванку, відчуй в ній ласку і душі тепло». 

    

Немає коментарів:

Дописати коментар