середу, 13 грудня 2017 р.

Всеукраїнський тиждень права

Часто люди  потрапляють в різні ситуації, коли необхідно знати свої права та обов'язки. Буває так, що ми не знаємо, як захистити свої права, що для цього слід зробити, до кого звернутись по допомогу. Саме тому района бібліотека для дорослих провела цикл заходів, спрямованих на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права і свободи людини і громадянина.
Протягом Тижня права в районній книгозбірні діяла книжкова виставка «Права людини - твої права», де відвідувачі мали змогу познайомитися з літературою на правову тематику. Постійно проводились тематичні огляди «Знання законів – знання прав». У віртуальну мандрівку по правових сайтах України відправилися відвідувачі Інтернет-центру та переглянули відеофільми правознавчого характеру. До уваги учасників були представлені відеофільми «Конвенція ООН про права дитини», «Декларації прав людини – права та обов’язки кожного» та ін. Для молоді та людей поважного віку проведено бібліографічно - правовий огляд  «Правова допомога» та інформаційний калейдоскоп «Єдиний критерій істини – закон». Для молоді КЗ Олександрівської НВО №1 працівниками бібліотеки та бібліотекарем школи,  був проведений турнір правознавців «Я маю право жити на землі, творити, дихати, учитись». Метою турніру було: закріпити і розширити знання молоді про їхні права, обов’язки, можливості.  Проведений захід показав хороший рівень правової освіченості юнаків і дівчат.


Тиждень права пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої громади до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.





Немає коментарів:

Дописати коментар