вівторок, 5 грудня 2017 р.

СНІД - загроза людству


1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом, що слугує справі зміцненню організованих зусиль у боротьбі з пандемією, яка поширюється у всіх регіонах світу. У цей день чимало людей на всій планеті прикріплюють до одягу червону стрічку як символ усвідомлення важливості проблеми СНІДу, як символ протесту проти дискримінації щодо ВІЛ-позитивних людей. Як символ надії на те, що людство обов’язково переможе цю хворобу.
Працівники районної бібліотеки для дорослих провели урок-застереження з елементами тренінгу «Знати сьогодні, щоб жити завтра». Валентина Бондар розповіла учням відокремленого структурного підрозділу ПТУ №16 м. Мала Виска в смт. Олександрівці, що СНІД – одна з найголовніших проблем, з якою людство зіткнулося у ХХ столітті і увійшло у ХХІ століття. У всьому світі проводяться наукові роботи зі створення вакцини та ліків проти інфекції, але на сьогодні СНІД не виліковується. Єдиним методом боротьби із хворобою залишається попередження передачі вірусу. Ведуча ознайомила юнаків та дівчат з поняттями "ВІЛ" і "СНІД" та їх ознаками, розповіла про основні шляхи зараження цією хворобою та заходи щодо її профілактики. Для ефективного засвоєння почутого матеріалу, бібліотекарі підготували ще й тренінг, під час якого учні вчились формулювати правила поведінки та спілкування. Вправа «Знайомство» дала змогу учасникам, назвавши своє ім’я, охарактеризувати себе одним словом, а також розповісти про свої улюблені заняття. Після виконання вправ «Сліпий і поводир», «Червона мітка», «ВІЛ-позитивні і сьогодення» у хлопців та дівчат утвердилися позитивні міркування щодо ведення здорового способу життя та запобігання небезпечних захворювань.
По закінченню тренінгу всі присутні зрозуміли, що ВІЛ/СНІД може загрожувати кожному, але якщо людина дбає про своє здоров’я, веде здоровий спосіб життя, живе за законами моралі, має міцну сім’ю, ризик заразитися ВІЛ стає мінімальним. Учасники заходу мали змогу ознайомитися з матеріалами книжкової виставки «Ще раз про СНІД».

Немає коментарів:

Дописати коментар