суботу, 23 квітня 2016 р.






 

                          І сум, і біль…
 
26 квітня весь світ схиляє голову в пам'ять жертвам Чорнобильської катастрофи. Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. Ось вже 30 років ця невигойна рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей та і нині завдає шкоди здоров'ю мільйонів українців.
До цієї трагічної дати працівниками відділу обслуговування районної бібліотеки для дорослих для учнів середньої школи №1 була проведена година пам’яті «Полин-сльозою омивається душа». Особливо присутніх зацікавила презентація «Поріс чорнобилем Чорнобиль», де демонструвалися відеоролики про Чорнобильську зону відчуження, кадри з аварії на ЧАЕС, музичні кліпи, присвячені цій страшній події.  
   Їх подвиг назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам'яті українського народу.
Учасники заходу мали змогу ознайомитися з матеріалами виставки-попередження «Біль і крик душі – Чорнобиль». Ця виставка є даниною пам’яті всім, хто не дожив до наших днів, а також ліквідаторам, які зараз з нами. Вона – пересторога для прийдешніх поколінь.
Ми повинні радіти життю і не забувати за всіх рятівників, які відвели від нас страшну катастрофу. Нехай пам'ять про них буде вічна, як вічним є щорічне полум'я чорнобильських свічок. Не допустимо більше нових Чорнобилів, не завдамо рідній землі мук і страждань!


 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар