пʼятницю, 17 січня 2014 р.

                                      Великий син великого народу.
На Олександрівщині триває активна підготовка та проведення на належному рівні заходів з відзначення 200-річчя народження Тараса Григоровича Шевченка.
Президент України Віктор Янукович на засіданні громадської ради зазначив, що осмислення двохсотлітнього ювілею Кобзаря має нагадати всім нам, що українці - великий народ, чий внесок у світову культуру й науку є беззаперечним і визнаним. Саме тому 2014 рік був оголошений Міжнародним Роком Тараса Шевченка.
У рамках святкування знаменної дати та з метою вивчення творчої спадщини Шевченка в читальному залі Олександрівської районної бібліотеки для дорослих відбувся круглий стіл "200 років від дня народження Шевченка - знакова подія в культурному житті країни".
Зі словами привітання до гостей і учасників заходу звернулися голова Олександрівської районної державної адміністрації В.В.Авксентьєв та голова районної ради В.І.Скляренко.
Провідний бібліотекар відділу обслуговування Бондар В.А. та бібліограф Трегуб К.П. більш детальніше ознайомили присутніх з життям та творчістю Шевченка.
Зацікавила присутніх слайдова презентація "Гордість українського народу", присвячена 200-річчю Великого Кобзаря.
Про духовну свободу, незалежність і вільне слово, які так оберігав  Тарас від першої сторінки Кобзаря до останніх своїх днів, поетичні твори, що наповнені творчою силою, яка співзвучна і з часом, в якому живемо, розкрито в книжково-ілюстративній виставці "Шевченкове слово над світом лунає", що розгорнута в читальному залі бібліотеки.
З  своїми творами, присвяченими Великому Кобзареві присутніх познайомили місцеві літератори з літературно-мистецького об'єднаня "Крила": Оксана Шпирка, Світлана Тимко, Валентина Сіра, Віра Шнапер та Василь Білошапка.
Прозвучали пісні на слова поета у виконанні Валентини Душейко, викладача класу бандури районного цетру дитячої та юнацької творчості.




Немає коментарів:

Дописати коментар