понеділок, 13 січня 2014 р.


Бібліотека – шлях  до співпраці

Поки людина здатна творити щось нове, пізнавати світ, дивуватися і радіти - вона живе повноцінним життям. І наскільки це життя буде насиченим і яскравим, залежить від нас.

В Олександрівській районній бібліотеці для дорослих відбулася чергова  зустріч керівництва управління Пенсійного фонду України - начальником управління Фонду в районі Надією Поцілуйко та заступником начальника управління Інною Ратушною  з  слухачами Вищої Народної Школи . Бібліотечні працівники оформили в читальному залі поличку «Запитуйте - відповідаємо», де експонувалися матеріали по пенсійному законодавству. Також підготовлена папка інформаційних матеріалів «Пенсійний фонд інформує».

У бібліотечній сфері соціально-партнерські відносини розвиваються як на внутрішньому, так і на зовнішньому рівні. Серед пріоритетних груп користувачів і люди похилого віку. Коло партнерів сучасної бібліотеки досить широке і поповнюється щороку.

Начальник управління Пенсійного фонду України в  селищі Олександрівка  Поцелуйко Надія привітала присутніх з новорічними святами та розповіла про зміни, що відбуваються у пенсійному законодавстві, з метою підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян. Присутніх цікавили питання виплати підвищень дітям війни та у зв’язку зі збільшенням із 1 грудня 2013 року прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб та інші питання. Фахівець управління надала вичерпні відповіді на питання, що стосувалися порядку проведення перерахунку пенсій, оформлення пенсій по інвалідності, виходу на пенсію жінок у 55–річному віці та за вислугою років.

Захід пройшов у дружній атмосфері та був корисним для обох сторін: пенсіонери дістали вичерпні відповіді на свої запитання, а працівники Фонду ознайомилися з потребами людей.

 Директор районної бібліотеки Гриб М.Г. висловила бажання в подальшому проводити спільні засідання представників управління Фонду із слухачами Вищої народної школи щодо соціальної державної політики з питань пенсійного забезпечення.

Бібліотека є вигідним партнером для інших організацій, громадським центром культурного життя, спілкування, дозвілля.

Немає коментарів:

Дописати коментар